Είσαι freelancer; Τα καλύτερα sites για να βρεις δουλειά

Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ εκτίμησε ότι πέρυσι 15,5 εκατομμύρια ανθρώπων ήταν αυτοαπασχολούμενοι. Το 2020, εκτιμάται πως ο αριθμός θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια ή πάνω από το 40% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ.

Η άνοδος της freelance οικονομίας είναι απτή. Τα καφέ είναι γεμάτα από freelancers που εργάζονται με τα laptop τους, ενώ σε αντίθεση, τα γραφεία αρχίζουν να αδειάζουν αφήνοντας στο περιθώριο το παραδοσιακό μοντέλο εργασίας και ανοίγοντας το δρόμο στην ευελιξία και την αυτονομία.

Είτε αναζητάτε να κερδίσετε μερικά extra χρήματα, είτε επιθυμείτε να μετατρέψετε το hobby σας σε full time δουλειά, υπάρχουν απίστευτα χρήσιμες πηγές στη διάθεσή σας.

Δείτε παρακάτω τα οκτώ καλύτερα sites για να βρείτε δουλειά ως freelancers.

1.Fiverr

fiverr freelance website

To fiverr  λειτουργεί με τον αντίθετο τρόπο που κάνουν οι παραδοσιακές πλατφόρμες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δημιουργούν τις δικές τους δουλειές με βάση τα προσόντα τους αντί οι εταιρείες να δημοσιεύουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να δημοσιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους  χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται σε διαφορετικές αναζητήσεις.

2. Toptal

Το Toptal αποτελεί ένα freelance δίκτυο από elite software engineers και digital designers από περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο. Με τη διαδικασία ελέγχου της εταιρείας στο τέλος μένει το 3% των top ταλέντων σε διάφορες κατηγορίες, πράγμα που σημαίνει πως αν επιλεχθείτε, θα ενταχθείτε σε μία αποκλειστική κοινότητα experts. H Toptal σας επιτρέπει να επιλέξετε αν θα εργάζεστε με την ώρα, full time ή part-time.

3. Upwork

upwork freelance website

Το 2014, δύο μεγάλα freelance δίκτυα, το Elance και Desk, ενώθηκαν και δημιούργησαν το Upwork, το οποίο είναι πλέον το μεγαλύτερο, με διαφορά, δίκτυο για freelancers. Με περισσότερους από 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, 4 εκατομμύρια πελάτες και 3 εκατομμύρια δουλειές ανά έτος, το Upwork έχει κάτι να προσφέρει σε όλους, από συγγραφείς και αρχιτέκτονες μέχρι νομικούς βοηθούς και φωτογράφους.

4. 99 Designs

Όπως υποδεικνύει το όνομά του, η πλατφόρμα του 99 Designs απευθύνεται αποκλειστικά σε designers. Με τη μέθοδο του crowdsourcing οι πελάτες καθορίζουν τον προϋπολογισμό, δίνουν οδηγίες και αφήνουν τους σχεδιαστές να υποβάλουν τη δουλειά τους βασισμένη σε ένα σύντομο σχέδιο.

5. PeoplePerHour

people per hour freelance website

Το PeoplePerHour είναι μία freelance ιστοσελίδα για όλες τις δεξιότητες που σχετίζονται με software engineers, digital designers, SEO specialists και marketers. Η ιστοσελίδα παρέχει ένα εργαλείο, το WorkStream, το οποίο απλοποιεί την επιχειρηματική πτυχή της δουλειάς, οργανώνοντας τις πληρωμές, την επικοινωνία, τη διαχείριση. Μπορείτε να αναζητάτε δουλειές και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέα project.

6. LinkedIn Profinder

Με πάνω από 420 εκατομμύρια μέλη σε πάνω από 200 χώρες, το LinkedIn είναι αναμφισβήτητα ΤΟ μέρος για να βρει κανείς οτιδήποτε σχετίζεται με δουλειά. Πρόσφατα, αποφάσισε να εισέλθει στη freelance οικονομία λανσάροντας το LinkedIn Profinder, το οποίο βοηθά freelance επαγγελματίες να βρουν την επόμενη δουλειά τους. Λόγω της τεράστιας ποσότητας data χρηστών, το LinkedIn μπορεί να συνδέει γρήγορα freelancers με ισχυρά leads βάσει των αναζητήσεων λέξεων και των εταιρειών που ακολουθούν. Το Profinder αποτελεί μια καταπληκτική επιλογή για επαγγελματίες αμέτρητων πεδίων.

7. Freelance Writing Gigs

Το Freelance Writing Gigs είναι μία πλατφόρμα εργασίας που δημοσιεύει καθημερινά δουλειές σχετικές με freelance γράψιμο και blogging.

8. Freelancer

Στο Freelancer υπάρχουν διαφορετικές επιλογές εργασίας, συμπεριλαμβανομένων τόσο της ωριαίας εργασίας όσο και των διαγωνισμών. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ψάξουν για projects που ταιριάζουν με το επίπεδο δεξιοτήτων τους. Υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο projects που χρειάζονται freelancers ανά πάσα στιγμή, γι ‘αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αναδείξεις τα ταλέντα σου και να εργαστείς για να προσελκύσεις μελλοντικούς πελάτες.

freelancer freelance website

 

Tags from the story

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.