Νομίζεις πως αρκεί να φτιάξεις ένα blog και να περιμένεις να έρθουν επισκέπτες;

Έτσι απλά;

Έχεις ξοδέψει άπειρο χρόνο να το στήσεις, να προσθέσεις περιεχόμενο, να το κάνεις ελκυστικό και πιστεύεις πως μόλις το λανσάρεις θα έρθουν οι πελάτες κατά χιλιάδες;

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή! Κάνεις δεν θα σε βρει αν εσύ δεν βρεθείς στο δρόμο του.

Δεν υπάρχει ένα μαγικό κουμπί που μπορείς να πατήσεις και να αυξήσεις την επισκεψιμότητα σου, θα πρέπει να δουλέψεις γι αυτό και να κάνεις διάφορους συνδυασμούς για να δεις τι δουλεύει και τι όχι.

 Ας ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω tips που μπορείς να ακολουθήσεις και να δεις αποτελέσματα.

1. Κοινοποίησε τα παλιά σου άρθρα στα Social Media.

Έχεις δουλέψει σκληρά για να γράψεις posts στο blog σου. Γιατί να τα αφήνεις να “αραχνιάζουν” στα αρχεία του;

Ένα παλιό άρθρο σίγουρα το είδαν λιγότεροι χρήστες και σίγουρα πολλοί τo αγνοούν. Φέρτο ξανά στο προσκήνιο και θα το διαβάσουν πολλά περισσότερα μάτια από ότι πριν 2 χρόνια.

Αν θεωρείς ότι χρειάζεται και λίγο “φρεσκάρισμα”, κάντο! Πρόσθεσε νέα στοιχεία, κάνε ένα refresh στο κείμενο και δημοσίευσε το.

2. Πρόσθεσε links στα πιο δημοφιλή σου posts

Ένας έξυπνος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα πολλά pageviews που δέχονται τα δημοφιλή σου posts είναι να προσθέσεις links με συναφές περιεχόμενο.

Μπορείς να τους οδηγήσεις σε λιγότερο δημοφιλή άρθρα τα οποία όμως προσθέτουν αξία στον χρήστη και αυξάνουν την επισκεψιμότητα του blog σου.

Άσε που μένουν και περισσότερο χρόνο, αυξάνεται ο χρόνος παραμονής στις σελίδες σου και μειώνεται το bounce rate (δείκτης εγκατάλειψης).

3. Πρόσθεσε ένα plugin που δείχνει τα σχετικά άρθρα.

Είναι ένας παρόμοιος τρόπος με τον προηγούμενο απλά αντί να προσθέσεις links μέσα στο άρθρο σου που θα οδηγεί σε άλλα άρθρα μπορείς να προσθέσεις στο τέλος του κειμένου ένα plugin(πρόσθετο) που θα δείχνει τα σχετικά άρθρα.

4. Πρόσθεσε κουμπιά για social sharing

Οι χρήστες θέλουν να μοιράζονται άρθρα που βρίσκουν ενδιαφέροντα. Αν δεν έχεις στην αρχή ή στο τέλος του άρθρου σου κουμπιά για να τους διευκολύνεις δεν πρόκειται να μπουν στη διαδικασία να κάνουν κοινοποίηση.

Θα χάσεις την ευκαιρία να γίνει γνωστό το κείμενο σου και το blog σου.

5. Δημιούργησε γραφικά για να γίνουν pin

To Pinterest είναι μια πλατφόρμα που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Αν θέλεις να σε δούνε και να μοιραστούν το περιεχόμενο σου πρέπει να είσαι εκεί.

Για να ξεχωρίσεις όμως από το πλήθος πρέπει να έχεις γραφικά που τραβούν το μάτι.

Βρες το πλαίσιο με τις ιδανικές διαστάσεις και δημιούργησε το στο Photoshop ή στο Canva.

Για τις κατάλληλες διαστάσεις δες εδώ:Τι διαστάσεις πρέπει να είναι οι εικόνες σου στα Social Media-2018

Βρες όμορφες εικόνες και γράψε τον τίτλο με μια ωραία γραμματοσειρά. Πρόσθεσε το στο τέλος κάθε άρθρου και κάντο pin.

7. Μοιράσου το link σου στα Facebook Groups.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να οδηγήσεις τους χρήστες στον ιστότοπό σου είναι να βρεθείς στο δρόμο τους. Και ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσω των Facebook groups!

Πριν ξεκινήσεις όμως να ανεβάζεις το link σου στα Facebook groups, διάβασε τους κανόνες κάθε ομάδας. Πολλές ομάδες έχουν ένα εβδομαδιαίο thread όπου μπορείς να μοιραστείς το τελευταίο σου post. Δες πότε είναι αυτό δυνατόν και μοίρασε το link σου σε αυτό το thread.

Ορισμένες ομάδες επιτρέπουν τη χρήση links χωρίς περιορισμούς κάτι που μπορείς να εκμεταλλευτείς ειδικά όταν απαντάς σε ερωτήματα άλλων μελών της ομάδας. 

8. Πρόσφερε αξία στα Facebook Groups.

Τα Facebook Groups μπορούν να είναι μια μεγάλη πηγή επισκεπτών, αλλά πρέπει να ξέρεις πώς να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο.

Και πώς μπορείς να επωφεληθείς από αυτά; 

Σχολίασε και μοιράσου τη προσωπική σου άποψη. Δώσε απαντήσεις στα ερωτήματα των άλλων μελών. Μοιράσου πράγματα που γνωρίζεις και βοήθησε τους με την προσωπική σου εμπειρία!

9. Γράψε ένα εξαιρετικό post.

Μιλώντας για αξία, μακράν ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα του blog σου είναι να γράψεις ένα εξαιρετικό post!

Στην πραγματικότητα, δεν αρκεί μόνο ένα. Κάθε post σου πρέπει να είναι εξίσου σημαντικό και όταν δίνει λύση στα προβλήματα των επισκεπτών σου τότε αυτοί το μοιράζονται.

Πέρα από αυτό όμως και το Google αγαπά το πολύτιμο περιεχόμενο γιατί ως μηχανή αναζήτησης θέλει να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν αυτό που ψάχνουν, και όσο πιο σημαντικό και σχετικό είναι το περιεχόμενο σου, τόσο πιο ψηλά θα βρεθεί στις αναζητήσεις.

Και ποιος είναι πάντα ο στόχος μας; Μα φυσικά οι πρώτες θέσεις στο Google στις σχετικές αναζητήσεις.

Bingo!

10. Στείλτε e-mail στη λίστα σου.

Πόσο συχνά χρησιμοποιείς τη λίστα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου;

Αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει πολύ, πρέπει να ξεκινήσεις.

 Δεδομένου ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να μην έχουν το blog σου αποθηκευμένο για να ελέγχουν άμεσα την κάθε ανάρτηση σου, ένα e-mail τους βοηθά να σε θυμηθούν και να πάνε στο blog σου να σε διαβάσουν.

Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η επισκεψιμότητα σου.

11. Προώθησε το περιεχόμενό σου.

Τέλος, υπάρχει και η πιο προφανής τακτική για την αύξηση της επισκεψιμότητας:

H προώθηση του περιεχομένου σου.

 Η προώθηση του περιεχομένου σου στα κοινωνικά μέσα είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δεις άμεσα αποτελέσματα.

Ακόμη 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις:

1) Να αφιερώσεις χρόνο και να απαντάς σε αυτούς που σε ακολουθούν.

Να δημιουργείς σχέσεις. Αν είσαι ενεργός και αλληλεπιδράς με τους ανθρώπους είναι πιο πιθανό αυτοί να προσέχουν το περιεχόμενο που προωθείς.

2) Γράψτε ένα εξαιρετικό κείμενο. Η προώθηση στα social media δεν είναι τόσο απλή.

Θέλεις να τραβήξεις κόσμο; Να τους προκαλέσεις να κάνουν κλικ στο post σου;

Τι θα μπορούσε να τους τραβήξει την προσοχή; Βρες το και γράψτο!

3) Μοιράσου posts άλλων ανθρώπων.

Όταν μοιράζεσαι τα posts άλλων bloggers είναι πιθανό να μοιραστούν και αυτοί το δικό σου. Δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση, αλλά κάποιες φορές θα έχει αποτέλεσμα.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας απαιτεί χρόνο. Δεν υπάρχει γρήγορη λύση!

Τώρα που γνωρίζεις τους παραπάνω τρόπους μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου.

Και το μυστικό για να έχεις αποτελέσματα με διάρκεια είναι ένα: συνέπεια!

Όσο πιο συνεπής είσαι στη στρατηγική σου και όσο πιο πιστά την ακολουθείς, τόσο πιο μακροχρόνια θα είναι τα αποτελέσματα σου.

 

 

 

4 Comments

  • Το SEO παίζει σχεδόν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία και την μεγάλη επισκεψιμότητα ενός blog. Οι περισσότεροι bloggers προσπαθούν να κερδίσουν κόσμο από τα Facebook groups και καταλήγουν όλα τα γρουπ να γίνονται ένας τεράστιος ανταγωνισμός από ανούσια άρθρα και “ψεύτικα” likes και σχόλια. Θέλει πολύ χρόνο και μεγάλη επένδυση για να φτιάξεις ένα άκρως βελτιστοποιημένο blog, αλλά και για να μάθεις πως να γράφεις άρθρα τα οποία όντως θα χτυπάνε τις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

  • Σίγουρα το SEO είναι το Α και το Ω στην επιτυχία του blog σου αλλά και η παρουσία σου μέσα από τη σελίδα του Facebook και των Facebook Groups σου δίνει ώθηση και έναν ακόμη τρόπο αύξησης της επισκεψιμότητας. Βέβαια το σημαντικότερο είναι το περιεχόμενο και η συνέπεια…Μπορείς να έχεις ένα εξαιρετικό περιεχόμενο που βοηθά και λύνει τα προβλήματα των επισκεπτών σου; Έχεις βελτιστοποιημένο blog; Έχεις συνεχή παρουσία και σε πολλά μέσα; Έχεις συνέπεια και υπομονή; Όλα αυτά παίζουν ρόλο! Τα ξέρεις νομίζω καλύτερα Παναγιώτη!! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

  • Πολύ σωστή! Γενικότερα το blogging θέλει μεγάλη υπομονή και αφοσίωση, κάτι που αρκετοί παραλείπουν και είναι με την σκέψη πως το blog τους θα γίνει γνωστό από τα 3 άρθρα που γράφουν την εβδομάδα. Αμ δεν πάει έτσι. Συνέχισε την καλή δουλειά με το blog σου, σε πρόσθεσα στα bookmarks να σε διαβάζω!

  • Η αλήθεια είναι ότι και γω παλεύω με τον χρόνο για να μπορέσω να ακολουθήσω τις συμβουλές μου 🙂
    Το να γράφεις συνεχώς και με συνέπεια είναι ίσως το πιο δύσκολο στο blogging! Θέλει μεγάλη πειθαρχία και πολύ χρόνο!
    Εκτιμώ πολύ τα σχόλια σου και τη δουλειά σου…..Θα τα λέμε..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.