5 λόγοι για να ξεκινήσεις ένα blog

computer-techzoe

Ο κόσμος του blogging είναι ένας ξεχωριστός, τεράστιος κόσμος, που αν δεν μπεις να τον εξερευνήσεις δεν θα καταλάβεις ούτε την έκταση του, αλλά ούτε και το πως λειτουργεί. Μόλις όμως τον ανακαλύψεις, θα δεις ότι πρόκειται για έναν μαγικό κόσμο που μέχρι τώρα δεν γνώριζες!

Όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν την μαγεία του blogging και καθημερινά δημιουργούνται χιλιάδες blogs, με θέμα οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς!

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις και συ τον δικό σου ιστότοπο δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή από τώρα και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνεις!

Ας δούμε 5 βασικούς λόγους για να αρχίσεις να “δημιουργείς” μέσα σε αυτό το μαγικό σύμπαν του ίντερνετ!

Θέλεις να διασκεδάσεις

Έχεις πολλά να γράψεις και  να διηγηθείς από την καθημερινή σου ζωή. Ταξιδεύεις αρκετά, διαβάζεις αρκετά ή περνάς υπέροχα με τα παιδιά σου και θέλεις να τα μοιραστείς με άλλους μέσα από διασκεδαστικές ιστορίες ή μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα της καθημερινότητας σου. Ή απλά θέλεις να διασκεδάσεις  γράφοντας τα!

Θέλεις να βοηθήσεις τους άλλους

Μόλις ξεκινήσεις να γράφεις και να δημιουργείς για ένα blog, θα συνειδητοποιήσεις ότι πολύς κόσμος ασχολείται με το blogging αλλά και πολλοί διαβάζουν και αλληλεπιδρούν με blogs. Θα ανακαλύψεις ότι αυτό που εσύ γνωρίζεις και γράφεις, μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλον να μάθει κάτι, να διασκεδάσει, να πάρει θάρρος, να ξεκινήσει  αυτό που ήθελε καιρό να ξεκινήσει αλλά δίσταζε.

Να γίνεις μέλος μιας υπέρoχης κοινότητας

Οι άνθρωποι διαβάζουν άρθρα, σχολιάζουν, συγκινούνται, συμμετέχουν και πολλές φορές δημιουργούν  υπέροχες φιλίες μέσω ενός blog. Η κοινότητα του blogging είναι μια πολύ δραστήρια κοινότητα, με υπέροχους ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν, να σε εμπνεύσουν, να σου μάθουν πολλά πράγματα, να γίνουν το στήριγμα σου και κάποιοι από αυτούς να γίνουν πραγματικοί φίλοι σου!

Να εξελίσσεσαι και να μαθαίνεις συνεχώς

Ένα blog είναι πάρα πολλά πράγματα. Μαθαίνεις να γράφεις, να εκφράζεσαι, να προγραμματίζεις, να δημιουργείς  site, να προωθείς τις ιδέες σου, να χειρίζεσαι τα social media, να ανακαλύπτεις συνεχώς νέα θέματα, να κάνεις έρευνα..να, να, να. Συνεχώς μαθαίνεις και εξελίσσεσαι μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Να δημιουργήσεις ή να προωθήσεις μια επιχείρηση

Ένα blog μπορεί να δημιουργηθεί με σκοπό να γράφεις την καθημερινότητα σου, τις σκέψεις σου, τις ατάκες των παιδιών σου, να λειτουργεί σαν ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο χωρίς άλλο σκοπό, αλλά μπορεί και να δημιουργηθεί σαν μια επιχείρηση που θα σου αποφέρει χρήματα.

Μπορεί επίσης να προωθήσει την ήδη υπάρχουσα επιχείρηση σου ή να γίνει το ίδιο μια πηγή εσόδων.

Αν έχεις ένα e-shop, η δημιουργία ενός blog βοηθά σημαντικά στην κατάταξη του στο google. Δημιουργώντας μοναδικά άρθρα για τα προϊόντα σου ή δίνοντας χρήσιμες συμβουλές  έχεις περισσότερες επισκέψεις από αυτούς που ψάχνουν λύση στο πρόβλημα τους.

Τους τρόπους που αυτό μπορεί να γίνει θα τους αναλύσουμε σε επόμενα post.

Μέχρι τότε σκέψου όλους τους παραπάνω λόγους για ξεκίνα άμεσα το blog σου!

Tags from the story

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.